Saneerauspurku on ammattilaistyötä

Oli kyseessä sitten omakotitalo tai kerrostalo, purkutyöt ovat aina haastavia ja vaativat ammattiosaamista sekä työhön tarkoitettuja työvälineitä. Suomen Erikoissaneeraus Oy:n omistaja on tehnyt rakennusten sisäpuolisia saneerauspurkuja, timanttitöitä ja asbestipurkuja yli 20 vuotta.

Saneerauspurku tarkoittaa yksinkertaisesti vanhan purkamista uuden tieltä. Se toteutetaan aina asbesti- ja haitta-ainekartoituksen kautta, vaihe vaiheelta.

Asbesti – mitä se on ja miksi se poistetaan?

Asbesti on kuitumaista mineraalia, jota on käytetty rakentamisessa (etenkin lämmön ja sähkön eristeenä) vuosikymmeniä. Se on terveydelle erittäin vaarallista ja voi aiheuttaa hengitettynä esimerkiksi keuhkosyöpää. Vuoden 2016 jälkeen asbestikartoitukset tulivat pakollisiksi kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa rakennuksissa. Käytännössä ainuttakaan reikää ei saa porata sitä vanhempiin taloihin ennen kartoituksen tekoa.

Saneerauspurkutöiden toteutus

Ennen saneeraustöiden alkua on siis kaikki purettavat materiaalit tutkittava haitta-aineiden varalta. Jos korjattavaa löytyy, suoritetaan ensimmäiseksi haitta-ainepurku. Sen voi toteuttaa ainoastaan yritys, jolla on asbestipurkutöihin vaadittavat luvat ja koulutukset. Tämän jälkeen ilman puhtaus varmistetaan aggressiivisella ilmamittauksella.

Kun ilma on puhdas, tilan osastointi puretaan ja käynnistetään sisäpuoliset purkutyöt, mikä käsittää pinnoitteet, LVIS-purun ja kalusteet. Sen jälkeen puretaan kantavat rakenteet. Hoidamme tarvittaessa myös timanttityöt.

Pölytön purku on nykypäivää

Purettava tila suojataan ja osastoidaan. Pölytön purku on kaikissa purkukohteissa tärkeää työntekijöiden työhyvinvoinnin ja rakennuksen jatkokäytön kannalta. Tietyissä kohteissa, kuten sairaaloissa, pölytön purku on ehdoton vaatimus. Kaikki saneerauspurkutyöt tehdään aina ihmisten terveys edellä. Meille on tärkeää, että jokainen voi mennä kotiin ja töihin turvallisesti.

Meillä on käytössämme laaja kalusto alipaineistuksiin. Käytämme tarvittaessa imuautokalustoa, jolla kaikki irtoava materiaali saadaan kätevästi suoraan työmaalta jäteauton kyytiin.

Suomen Erikoissaneerauksen ammattilaiset apunasi

Me teemme asbesti- ja sisäsaneeraustöiden lisäksi myös alapohja- sekä julkisivupurkuja. Parvekepurut tehdään omalla kurottajakalustolla ja ahtaat tilat hoidetaan sähkökäyttöisillä purkuroboteilla.

Meillä on pitkä kokemus saneerauspuruista ja moderni kalusto, joka taipuu kaikenlaisiin purkutöihin. Teemme tehokasta, laadukasta ja ripeää työtä huolehtien työntekijöidemme turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kierrätämme purkumateriaalit uusiokäyttöön tai energiajätteeksi.

Lue lisää tarjoamistamme purkutöistä