Palvelut

Ota yhteyttä!

Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella niin otamme sinuun yhteyttä!

  Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Suomen Erikoissaneerauksen rekisteriselosteesta »

  Minua kiinnostaa:

  AsbestipurkuPurkutyöt
  SuurtehoimurointiMaanrakennustyöt  Asbestipurku ja asbestikartoitus Tampereella

  Asbestipurku ja asbestikartoitus kannattaa tilata alan ammattilaiselta. Toimimme Tampereelta käsin ympäri Suomen. Oikein tehty asbestipurku luo erinomaiset edellytykset onnistuneelle rakennusprojektille!

  Suomen Erikoissaneeraus hoitaa asbestipurkuja sekä -kartoituksia ammattitaidolla, sillä olemme toimineet alalla jo vuodesta 2012. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman laadukasta ja nopeaa palvelua. Hoidamme niin yritysten kuin yksityisasiakkaiden asbestityöt aina kartoituksesta purkuun. Ole yhteydessä, kun tarvitset asbestipurkuun tai asbestikartoitukseen vankkaa ammattilaista Tampereella tai muualla Suomessa!

  Asbestikartoitus tulee tehdä ennen remontin alkamista

  Kun tilaan suunnitellaan tehtäväksi remontteja, on varmistettava sisältävätkö purettavat rakenteet asbestia. Varmistuminen onnistuu asbestikartoituksen avulla. Suomen Erikoissaneeraus on asbestikartoituksen ammattilainen, jonka toimialuetta ovat Tampere ja muu Suomi.

  Asbestipurku kannattaa toteuttaa suunnitellusti ja huolellisesti. Käytännössä kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa saattaa olla asbestia. Rakennuttajan tai muun, joka ohjaa ja valvoo rakennushanketta, on huolehdittava, että purkutyötä varten tehdään asbestikartoitus. Purettavien materiaalien asbestipitoisuus on aina selvitettävä.

  Mihin uusi asbestilaki velvoittaa?

  • Purkutyöntekijän on oltava ammattilainen. Asbestipurku on luvanvaraista toimintaa ja sen hoitavat pätevät työntekijät. Meillä Suomen Erikoissaneerauksessa työskentelee alansa kokeneita huippuosaajia, joilta löytyy asbestipurkutyökoulutus.
  • Purkutyöhön pätevien henkilöiden rekisteri. Meidät löytää aluehallintoviraston ylläpitämästä rekisteristä.
  • Asbestikartoitus dokumentoidaan. Rakennuttaja sisällyttää asbestikartoituksen rakentamisen suunnittelua ja valmistelua varten laadittavaan turvallisuusasiakirjaan.
  • Kartoitus toteutetaan hankesuunnitteluvaiheessa.
  • Asbestipurkua varten on tehtävä kirjallinen turvallisuussuunnitelma. Tehdystä asbestikartoituksesta saadaan turvallisuussuunnitelmaan perustiedot.

  Mitä asbesti on?

  Asbesti on yksinkertaisesti yleisnimitys eräänlaisille kuitumineraaleille. Asbesti on ohutta, kemiallisesti ja mekaanisesti kestävää kuitua. Sitä on käytetty rakennusmateriaalina ja sidosaineena muun muassa sen hyvän palonestoominaisuuden ansiosta.

  Huonokuntoinen ja rikkinäinen asbestimateriaali pölyää ympäristöön vaarallista asbestipölyä. Se aiheuttaa ihmiselle haittaa, jos sitä hengitetään. Pöly on niin hienoa, että ilmassa leijuessaan sitä on mahdotonta havaita paljain silmin. Asbestipöly ei myöskään ärsytä hengittäessä hengitysteitä, joten asbestipurku vaatii aina ammattilaisen osaamista.

  Asbestia on käytetty runsaasti vuosina 1920–1990. Asbestin käyttö kiellettiin kokonaan vasta yhdeksänkymmentäluvun alussa. Materiaalia on käytetty monenlaisessa rakentamisessa ja sitä voi löytyä melkeinpä mistä tahansa. Käytännössä mainittujen aikakausien taloista löytyy melkein aina asbestia, joten asbestipurku on usein tarpeen. Asbestin löytämiseksi täytyy ensin tehdä asbestikartoitus. Suomen Erikoissaneeraus hoitaa asbestikartoitusta vaativat työt Tampereella sekä muualla Suomessa.

  Asbestia on käytetty muun muassa

  • Katolla ja seinissä asbestisementtilevyinä
  • Pintarakenteissa, ruiskutettuna pinnoitteena akustiikan parantamisen tai palonsuojaksi
  • Palosuojana puhtaina asbestilevyinä ja pinnoitemassoissa
  • Putkistoissa asbestipahvina, asbestinauhana ja eristysmassana
  • Kattiloissa eristysmassana
  • Sähkölaitteissa mm. mittaritaulujen taustalevyissä
  • Kaakeliuunien muuraussementeissä ja liitossaumoissa
  • Lattialistoissa ja -laatoissa muovin lisäaineena
  • Kaakeleiden, laattojen ja listojen kiinnitys ja saumausmassoissa
  • Liimoissa ja maaleissa

  Miten asbestipurku toteutetaan?

  Asbestipurku aloitetaan aina siten, että kohteeseen tehdään asbestikartoitus. Mikäli asbestia löytyy, purkutyön hoitaa asbestipurkualan yritys, sillä asbestipurku on luvanvaraista työtä. Asbestipurku vaatii purkutyöhön soveltuvat koneet, laitteet ja suojainvarusteet. Purettava tila suojataan huolellisesti ja osastoidaan.

  Osastointi alipaineistetaan ja varustetaan alipaineen seurantalaitteella, joka rekisteröi ja hälyttää työkohteessa paine-eron haitallisesta muutoksesta. Osastointimenetelmällä tehdyn purkutyön jälkeen purkutilan pinnat on siivottava ja osaston ilma puhdistettava. Osaston puhtaus asbestipurkutyön jälkeen on varmistettava aggressiivisella ilmanmittauksella. Vasta puhtaan ilman mukaisen tuloksen varmistuttua osastoinnin voi purkaa ja luovuttaa tilan normaaliin käyttöön purkamisen jälkeen.

  Suomen Erikoissaneeraus palvelee ympäri Suomen

  Suomen Erikoissaneerauksella on aluehallintoviraston myöntämä asbestipurkutyövaltuutus. Meidät löydät Länsi– ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämästä asbestipurkutyöluparekisteristä.

  Meillä työntekijöiden terveyttä seurataan säännöllisillä terveystarkastuksilla ja asbestialtistumista seurantamittauksilla. Kaikilla asbestipurkuun liittyvillä työntekijöillä on soveltuva asbestipurkutyökoulutus ja kaikki löytyvät rekisteröitynä myös asbestipurkuun pätevien rekisteristä.

  Toimimme pääsääntöisesti Tampereelta käsin Pirkanmaan alueella, mutta tulemme tarvittaessa myös muualle Suomeen. Asbestipurku hoidetaan Suomen Erikoissaneerauksessa uudistunutta lainsäädäntöä noudattaen. Tutustu myös käyttämiimme imuautoihin ja muuhun kalustoomme!

  Asbestipurku pitkällä kokemuksella

  Suomen Erikoissaneeraus on vuonna 2012 Tampereella perustettu perheyritys, jonka toimenkuvaan kuuluvat asbestikartoitus, asbestipurku ja maanrakennustyöt. Pyrimme aina tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisimman laadukasta ja nopeaa palvelua. Erilaiset purkutyöt, suurtehoimurointi ja puhallus sekä maanrakennustyöt järjestyvät kauttamme kätevästi.

  Työllistämme tällä hetkellä noin kymmenkunta alan ammattilaista. Tarjoamme palveluitamme pääsääntöisesti yrityksille, mutta palvelemme mielellämme myös yksityisasiakkaita.

  Onko asbestikartoitus tai -purku sinulle ajankohtainen?