Maanrakennus vie yleensä odotettua enemmän aikaa

Vaikka maanrakennustöitä tehdään myös talvella, kiireisin kausi koittaa keväällä, kun maa on sulanut. Kevään kalenteri täyttyykin maanrakennusten osalta yleensä jo edeltävänä syksynä.

Tilaajan kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä, jotta työt päästään aloittamaan oikeaan aikaan. Projektiin on myös tärkeää varata riittävästi aikaa, sillä varsinaisten töiden aloittamista edeltää monta vaihetta. Kun kysely saapuu urakoitsijalle, voi kulua vielä kuukausia, ennen kuin koneet ovat työmaalla.

Kalusto

Maanrakennusprojektissa on useita vaiheita

Maanrakennustyö lähtee liikkeelle siitä, että tilaajalla on jokin tarve, kuten perustusten teko omakotitalolle. Tämän jälkeen toteutetaan suunnitelmat ja teetetään esimerkiksi tarvittavat maaperätutkimukset. Seuraavaksi kilpailutetaan maanrakennusurakoitsijat ja valitaan projektille sopiva tekijä. Jo näihin vaiheisiin kuluu kuukausia, useimmiten lähemmäs puoli vuotta.

Kun maanrakennusprojekti päästään varsinaisesti käynnistämään, viivettä voi aiheuttaa vielä maahan upotettavan tekniikan saatavuus. Maailman markkinatilanne on aiheuttanut etenkin erikoisempiin ratkaisuihin suuriakin saatavuusongelmia ja pitkiä toimitusaikoja. Nämä seikat on syytä ottaa huomioon jo ennen projektin aloitusta.

Aikataulutus on kaiken a ja o

Maanrakennustyöt on suunniteltava ja aikataulutettava oikein ja huolella, jotta projektin muut vaiheet pääsevät käynnistymään sovitusti eikä viiveitä synny. Aikaa on varattava reilusti, jotta esimerkiksi perustukset ovat varmasti valmiit, kun talopaketti saapuu tontille.

Jos maanrakennusvaiheessa ilmenee ongelmia esimerkiksi tavarantoimituksen vuoksi, se aiheuttaa viivettä ja lisäkustannuksia loppuprojektille. Pahimmassa tapauksessa työkoneet joudutaan siirtämään seuraavaan kohteeseen, mikäli työtä ei päästä aloittamaan aikataulussa. Tämä aiheuttaa lisää viivettä projektiin.

Monissa kohteissa työskentelee jopa kymmeniä urakoitsijoita, esimerkiksi LVI-asentajia, sähköasentajia ja louhintayrityksiä. Jotta projekti etenee saumattomasti, aikataulutuksen lisäksi myös kommunikointi on tärkeää tilaajan ja urakoitsijan sekä muiden toimijoiden kesken.

Maanrakennus kokeneelta aliurakoitsijalta

Me Suomen Erikoissaneerauksella toteutamme maanrakennustöitä aliurakoitsijana rakennuttajille, kuten yksityishenkilöille, julkiselle sektorille ja rakennusliikkeille. Teemme esimerkiksi viemäreiden ja salaojien kaivuutöitä sekä talojen perustuksia ja pihojen asfaltointia. Toteutamme työt suunnitelmien pohjalta.

Mikäli etsit kokenutta toimijaa, joka palvelee ympäri Suomen, ota meihin yhteyttä! Voit myös tutustua palveluumme tarkemmin täällä.