Asbestipurku ja -kartoitus ammattilaisen tekemänä

Suomen Erikoissaneeraus on vuonna 2012 perustettu perheyritys, jonka toimenkuvaan kuuluvat asbestipurkutyöt ja maanrakennustyöt. Pyrimme aina tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisimman laadukasta ja nopeaa palvelua. Asbestipurku ja muut purkutyöt, suurtehoimurointi ja puhallus sekä maanrakennustyöt järjestyvät kauttamme kätevästi.

Työllistämme tällä hetkellä noin kymmenkunta alan ammattilaista ja tarjoamme palveluitamme pääsääntöisesti yrityksille, mutta palvelemme mielellämme myös yksityisasiakkaita.

Pyydä tarjous »

Asbestipurku kartoitetaan suunnitteluvaiheessa

Kun tilaan suunnitellaan tehtäväksi remontteja, on varmistettava sisältääkö purettavat rakenteet asbestia.

Purkutyö on kannattaa toteuttaa suunnitellusti ja huolellisesti. Käytännössä kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa saattaa olla asbestia. Rakennuttajan tai muun, joka ohjaa ja valvoo rakennushanketta on huolehdittava, että asbestipurkutyötä varten tehdään kartoitus. Purettavien materiaalien asbestipitoisuus on aina selvitettävä.

Kartoitus tehdään siis ennen remontin alkamista. 

Ota yhteyttä!

Mihin uusi asbestilaki velvoittaa?

 • Purkutyöntekijän on oltava ammattilainen. Asbestipurku on luvanvaraista toimintaa ja sen hoitavat pätevät työntekijät. Meillä Suomen Erikoissaneerauksessa työskentelee alansa kokeneita huippuosaajia, joilla löytyy asbestipurkutyökoulutus.
 • Purkutyöhön pätevien henkilöiden rekisteri. Meidät löytää aluehallintoviraston ylläpitämästä rekisteristä.
 • asbestikartoitus dokumentoidaan. Rakennuttaja sisällyttää asbestikartoituksen rakentamisen suunnittelua ja valmistelua varten laadittavaan turvallisuusasiakirjaan.  
 • Kartoitus toteutetaan hankesuunnitteluvaiheessa 
 • Purkutyötä varten on tehtävä kirjallinen turvallisuussuunnitelma. Tehdystä asbestikartoituksesta saadaan turvallisuussuunnitelmaan perustiedot.

Asbestipurku vaatii ammattitaitoa ja laadukkaat varusteet. Meillä on absestipurkamisesta pitkä kokemus.

Mitä asbesti on?

Asbesti on yksinkertaisesti yleisnimitys eräänlaisille kuitumineraaleille. Asbesti on ohutta, kemiallisesti ja mekaanisesti kestävää kuitua. Tätä on käytetty rakennusmateriaalina ja sidosaineena muun muassa  sen hyvän palonesto-ominaisuuden ansioista.

Huonokuntoinen ja rikkinäinen asbestimateriaali pölyää ympäristöön vaarallista asbestipölyä. Se aiheuttaa ihmiselle haittaa, jos sitä hengitetään. Pöly on niin hienoa, että ilmassa leijuessaan sitä on mahdotonta havaita paljain silmin. Pöly ei myöskään ärsytä hengittäessä hengitysteitä.

Asbestia on käytetty runsaasti vuosina 1920–1990. Asbestin käyttö kiellettiin kokonaan vasta yhdeksänkymmentäluvun alussa. Asbestia on käytetty monenlaisessa rakentamisessa ja sitä voi löytyä melkeinpä mistä tahansa.

Käytännössä mainittujen aikakausien taloista löytyy melkein aina asbestia. 

Asbestia on käytetty muun muassa

 • Katolla ja seinissä asbestisementtilevyinä
 • Pintarakenteissa, ruiskutettuna pinnoitteena akustiikan parantamisen tai palonsuojaksi.
 • Palosuojana puhtaina asbestilevyinä ja pinnoitemassoissa
 • Putkistoissa asbestipahvina, asbestinauhana ja eristysmassana
 • Kattiloissa eristysmassana
 • Sähkölaitteissa, mm. mittaritaulujen taustalevyissä
 • Kaakeliuunien muuraussementeissä ja liitossaumoissa
 • Lattialistoissa ja -laatoissa muovin lisäaineena
 • Kaakeleiden, laattojen ja listojen kiinnitys ja saumausmassoissa
 • Liimoissa ja maaleissa

Miten asbestipurku toteutetaan?

Mikäli kohteesta löytyy asbestia, purkutyön hoitaa asbestipurkualan yritys koska asbestin purku on luvanvaraista työtä. Asbestipurku vaatii purkutyöhön soveltuvat koneet ja laitteet sekä suojainvarusteet. Purettava tila suojataan huolellisesti ja osastoidaan.

Osastointi alipaineistetaan ja varustetaan alipaineen seurantalaitteella joka rekisteröi ja hälyttää työkohteessa paine-eron haitallisesta muutoksesta. Osastointimenetelmällä tehdyn purkutyön jälkeen, purkutilan pinnat on siivottava ja osaston ilman puhdistettava. Osaston puhtaus asbestipurkutyön jälkeen on varmistettava aggressiivisella ilmamittauksella, vasta puhtaan ilman mukaisen tuloksen varmistuttua osastoinnin voi purkaa ja tila luovuttaa normaaliin käyttöön.

Ota yhteyttä!

Suomen Erikoissaneeraus palvelee ympäri Suomen

Suomen Erikoissaneerauksella on aluehallintoviraston myöntämä asbestipurkutyövaltuutus. Meidät löydät Länsi – ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämästä asbestipurkutyöluparekisteristä.

Meillä työntekijöiden terveyttä seurataan säännöllisillä  terveystarkastuksilla sekä asbestialtistumista seurantamittauksilla. Kaikilla asbestipurkuun liittyvillä työntekijöillä on soveltuva asbestipurkutyökoulutus ja kaikki löytyy myös rekisteröityinä asbestipurkutyöhön pätevien rekisteristä.

Toimimme pääsääntöisesti Pirkanmaan alueella mutta tulemme tarvittaessa myös muualle Suomeen. Asbestipurku Suomen Erikoissaneerauksessa hoidetaan uudistuneen lainsäädäntöä noudattaen. Tutustu myös käyttämiimme imuautoihin ja muuhun kalustoomme!

Onko absestikartoitus sinulle ajankohtainen?

Ota yhteyttä!

 

Ota yhteyttä!

Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella niin otamme sinuun yhteyttä!


CAPTCHA Image

Näretie 7, 37150 Nokia

Petri Ojala

tarjouspyynnöt, työmaat

044-3042004

Merja Ojala

toimisto, laskutus

040-9611163

Postiosoite: Santalahdentie 3, 37200 Siuro

Laskutustiedot

Verkkolaskutusosoite: FI5111463001135646
Operaattori: Nordea (NDEAFIHH)

Paperilaskut: Suomen Erikoissaneeraus Oy
24661233, PL 100
80020 Kollektor Scan