Asbestipurku ja -kartoitus ammattilaisen tekemänä

Asbestipurku vaatii ammattitaitoa ja oikeat varusteet

Asbestipurku kannattaa tilata alan ammattilaisilta. Suomen Erikoissaneeraus on vuonna 2012 perustettu perheyritys, jonka toimenkuvaan kuuluu niin asbestipurkutyöt kuin maanrakennustyötkin.

Työllistämme tällä hetkellä noin kymmenkunta alansa ammattilaista. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme laadukasta ja nopeaa palvelua. Asbestipurku ja muut purkutyöt, suurtehoimurointi ja puhallus sekä maanrakennustyöt järjestyvät Suomen Erikoissaneerauksen kautta.

Tarjoamme palveluitamme pääsääntöisesti yrityksille, mutta palvelemme myös yksityisasiakkaita.

Pyydä tarjous asbestipurkutyöstä»

Asbestipurku kartoitetaan suunnitteluvaiheessa

Kun tilaan suunnitellaan tehtäväksi remontteja, on varmistettava sisältääkö purettavat rakenteet asbestia.

Asbestin purkutyö on syytä toteuttaa huolellisesti. Käytännössä kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa saattaa olla asbestia. Rakennuttajan tai muun, joka ohjaa ja valvoo rakennushanketta on huolehdittava, että asbestipurkutyötä varten tehdään asbestikartoitus. Purettavien materiaalien asbestipitoisuus on aina selvitettävä.

Asbestikartoitus tehdään siis ennen remontin alkamista. 

Mihin uusi asbestilaki velvoittaa?

 • Asbestipurkutyöntekijän on oltava ammattilainen. Asbestipurku on luvanvaraista toimintaa ja sen hoitavat pätevät työntekijät. Meillä Suomen Erikoissaneerauksessa työskentelee alansa kokeneita huippuosaajia, joilla löytyy asbestipurkutyökoulutus.
 • Asbestipurkutyöhön pätevien henkilöiden rekisteri. Meidät löytää aluehallintoviraston ylläpitämästä rekisteristä.
 • Asbestikartoitus – asbestikartoitus dokumentoidaan. Rakennuttaja sisällyttää asbestikartoituksen rakentamisen suunnittelua ja valmistelua varten laadittavaan turvallisuusasiakirjaan.  
 • Asbestikartoitus toteutetaan hankesuunnitteluvaiheessa 
 • Asbestipurkutyötä varten on tehtävä kirjallinen turvallisuussuunnitelma. Tehdystä asbestikartoituksesta saadaan turvallisuussuunnitelmaan perustiedot.

Mitä asbesti on?

Asbesti on yksinkertaisesti yleisnimitys eräänlaisille kuitumineraaleille. Asbesti on ohutta, kemiallisesti ja mekaanisesti kestävää kuitua. Asbestia on käytetty rakennusmateriaalina muun muassa  sen hyvän palonesto-ominaisuuden ansioista sekä sidosaineena.

Huonokuntoinen ja rikkinäinen asbestimateriaali pölyää ympäristöön vaarallista asbestipölyä. Se aiheuttaa ihmiselle haittaa, jos sitä hengitetään. Asbestipöly on niin hienoa, että ilmassa leijuessaan sitä on mahdotonta havaita paljain silmin. Pöly ei myöskään ärsytä hengittäessä hengitysteitä.

Asbestia on käytetty runsaasti vuosina 1920–1990. Asbestin käyttö kiellettiin kokonaan vasta yhdeksänkymmentäluvun alussa. Asbestia on käytetty monenlaisessa rakentamisessa ja sitä voi löytyä melkeinpä mistä tahansa.

Käytännössä mainittujen aikakausien taloista löytyy melkein aina asbestia. 

Asbestia on käytetty mm.

 • Katolla ja seinissä asbestisementtilevyinä
 • Pintarakenteissa, Ruiskutettuna pinnoitteena akustiikan parantamisen tai palonsuojaksi.
 • Palosuojana puhtaina asbestilevyinä ja pinnoitemassoissa
 • Putkistoissa asbestipahvina, asbestinauhana ja eristysmassana
 • Kattiloissa eristysmassana
 • Sähkölaitteissa mm. mittaritaulujen taustalevyissä
 • Kaakeliuunien muuraussementeissä ja liitossaumoissa
 • Lattialistoissa ja -laatoissa muovin lisäaineena
 • Kaakeleiden, laattojen ja listojen kiinnitys ja saumausmassoissa
 • Liimoissa ja maaleissa

Miten asbestipurku toteutetaan?

Mikäli kohteesta löytyy asbestia, purkutyön hoitaa asbestipurkualan yritys koska asbestin purku on luvanvaraista työtä. Asbestipurku vaatii purkutyöhön soveltuvat koneet ja laitteet sekä suojainvarusteet. Purettava tila suojataan huolellisesti ja osastoidaan.

Osastointi alipaineistetaan ja varustetaan alipaineen seurantalaitteella joka rekisteröi ja hälyttää työkohteessa paine-eron haitallisesta muutoksesta. Osastointimenetelmällä tehdyn purkutyön jälkeen, purkutilan pinnat on siivottava ja osaston ilman puhdistettava. Osaston puhtaus asbestipurkutyön jälkeen on varmistettava aggressiivisella ilmamittauksella, vasta puhtaan ilman mukaisen tuloksen varmistuttua osastoinnin voi purkaa ja tila luovuttaa normaaliin käyttöön.

Suomen Erikoissaneeraus palvelee ympäri Suomen

Suomen Erikoissaneerauksella on aluehallintoviraston myöntämä asbestipurkutyövaltuutus. Meidät löydät Länsi – ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämästä asbestipurkutyöluparekisteristä.

Meillä työntekijöiden terveyttä seurataan säännöllisillä  terveystarkastuksilla sekä asbestialtistumista seurantamittauksilla. Kaikilla asbestipurkuun liittyvillä työntekijöillä on soveltuva asbestipurkutyökoulutus ja kaikki löytyy myös rekisteröityinä asbestipurkutyöhön pätevien rekisteristä.

Toimimme pääsääntöisesti Pirkanmaan alueella mutta tulemme tarvittaessa myös muualle Suomeen. Asbestipurku Suomen Erikoissaneerauksessa hoidetaan uudistuneen lainsäädäntöä noudattaen. Tutustu myös käyttämiimme imuautoihin ja muuhun kalustoomme!

Ota yhteyttä!

 

Ota yhteyttä!

Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella niin otamme sinuun yhteyttä!


CAPTCHA Image

Näretie 7, 37150 Nokia

Petri Ojala

044-3042004

Merja Ojala

040-9611163

Postiosoite: Santalahdentie 3, 37200 Siuro

Laskutustiedot

Verkkolaskutusosoite: FI5111463001135646
Operaattori: Nordea (NDEAFIHH)

Paperilaskut: Suomen Erikoissaneeraus Oy
24661233, PL 100
80020 Kollektor Scan